tiistai 13. helmikuuta 2018

Helpolla hyppynaruhaasteella kesäkuntoon

Olen jo pidempään tuskaillut oman surkean peruskuntoni vuoksi. Rakastan salilla käymistä ja treenaamista omaan tahtiini. Nostan mielelläni rautaa ja pidän pitkiä taukoja. Mutta inhoan aerobista, melkeinpä kaikessa muodossaan. Tanssiminen ei tunnu urheilulta ollenkaan ja sitä voisin tehdä niin kauan kuin jalat kantaa. Mutta kaikki muu, ei mikään onnistu tai innosta. Selkä ei kestä kävelemistä ollenkaan kipeytymättä. Juokseminen on kamalaa, kun hengitys menee niin ahtaalle.



fit, fitness, timmi, nainen, hyppynaru, vartalo, ylävartalo, rinnat, hymy,

Kunto paremmaksi helposti ja hauskasti, lompakkoa rasittamatta 



Kuntoa on parannettava. Tähän tulokseen olen tullut kerta toisensa jälkeen, yhä uudelleen. Oli pakko keksiä keino siihen, miten kunto lähtee paranemaan mahdollisimman mukavalla ja koukuttavalla (ja helpolla) tavalla. Vaikea oli löytää tähän oikeasti toimivaa ja hyvää ratkaisua, mutta vihdoin se idealamppu syttyi. Juttelin jokin aika sitten hyväntekeväisyystapahtuman yhteydessä nyrkkeilijä Amin Asikaisen kanssa hyppynarulla hyppimisestä ja hän kehui sitä, kuinka tehokasta ja hyvää tekevää hyppiminen on. Amin kertoi hyppivänsä muistaakseni melkein päivittäin ja jopa puolikin tuntia kerrallaan. Kun nyrkkeilijän vartaloa katsoo, niin täytyyhän hyppimisen olla todellakin hyvää tekevää. :)



fit, fitness, timmi, nainen, vatsa, lihas, vatsalihakset, hyppynaru, vartalo

Haastan sinut mukaan hyppimään itsesi kesäkuntoon! 



Aloin tutkimaan ideaani tarkemmin ja tajusin, että kerrankin osui ajatus oikeaan. Asiantuntijoiden mukaan vartin hyppiminen vastaa viiden kilometrin juoksulenkkiä. Tokihan sitä ei suorilta varmaan edes jaksa varttia hyppiä, mutta siksipä ajattelinkin tehdä tästä haasteen. Aletaan hyppimään päivittäin, joka päivä hiljalleen aikaa ja kuormitusta kasvattaen. Tavoitteena se, että voisi sen puoli tuntia iloisesti hypähdellä. Onko liian kova tavoite? Ehkä puoli tuntia voi olla jo hiukkasen tylsäkin, mutta sinne päin.. Ainakin päästään yli vartin, eikö vaan?! Se me ainakin saavutetaan 💪



hyppy, hyppynaru, nainen, hyppää, hyppyskä, ilo, hauska, vartalo, fitness, fit, urheilu,

Aloita hyppiminen oman kuntosi mukaan ja kasvata hiljalleen hyppyaikoja



Muista aloittaa hyppiminen lämmittelyllä, ettei satu turhia loukkaantumisia. Eli siis muutamat kevyemmät hyppelyt alkuun. Aloita hyppely kuntotasosi mukaisesti. Jos kuntosi on huono, muista aloittaa hitaasti ja edetä rauhallisesti. Kasvata kuitenkin hiljalleen hyppyjen määrää ja hyppelyyn käytettyä aikaa. Lepopäiviä on syytä pitää kerran pari viikossa, etenkin kun hyppyajat alkavat olla pidempiä ja kuormittavampia.

Hyppelyt voi tehdä milloin ja missä vain. Hyppynaru on helppo kuljettaa mukana töihinkin ja tehdä hyppely taukojumppana. Tai voit tehdä hyppelyn treenisi yhteydessä tai kotona telkkaria katsellessa. Aikaa siis löytyy aina sen verran eikä tämä haaste ota rahastakaan kiinni. Nyt ei ole enää tekosyitä mihin vedota. Alussa hyppelyn aloittaminen ja muistaminen vaatii itsekuria ja ehkä jopa muistutusta. Laita puhelimeen herätys joka päivälle muistuttamaan hyppelystä. Kun hyppimisestä tulee rutiini, et tarvitse enää muistutuksia etkä tsemppiä. Ehkä alat jopa kaipaamaan pientä hyppyhetkeä useammin.

Hypellä voit tasajalkaa, vuorojalkaa, "juosten", välihypyillä tai ilman. Tärkeintä, että otat sen pienen hetken itsellesi ja omalle terveydellesi ja hypit! Erilaisia hyppynarutreenejä löydät mm. täältä ja täältä. Kilpailuhenkisille on kaveri paras kirittäjä ja tsemppari. Lapset innostuvat myös haasteestasi, kun otat hyppynaruleikit mukaan hyppelyihin. Täältä löytyy erilaisia loruja. Muista myös musiikki aina hyvänä tahdittajana, kun hypiskelet yksin! ♫



hyppy, hyppynaru, nainen, hyppää, hyppyskä, ilo, hauska, vartalo, fitness, fit, urheilu,

Hyppiminen on helppoa, halpaa ja hauskaa eikä vie paljoa aikaasi! Tähän me pystytään 💪




MOTIVAATIOTA HYPPELYYN


Tässäpä lyhyesti mitä kaikkea mukavaa ja hyödyllistä löysinkään netin syövereistä naruhyppelystä!!


  • Tehokasta, vartin hyppely vastaa 5 km:n juoksulenkkiä. Sopii siis erinomaisesti kiireisille!



  • Sydän, keuhkot ja verenkiertojärjestelmä vahvistuvat



  • Hapenottokyky ja kestävyyskunto paranee 💪 Eli siis oikeasti jaksaa, jaksaa - hymyillen ;)



  • Polttaa tehokkaasti rasvaa koko vartalosta (Iltasanomien juttu kertoo, että tunnin hyppiminen kuluttaa jopa 1300kcal)

  • Auttaa siis saamaan ne vatsalihakset esiin 😉 



  • Tekee hyvää luustolle ja vähentää osteoporoosia

  • Kuormittaa vähemmän niveliä kuin juoksu



  • Vahvistaa ja kiinteyttää koko kroppaa! ;) Tätähän me kaikki halutaan :)

  • Vähentää selluliittia!!!



  • Hikoilu auttaa kehoa poistamaan sinne varastoituneita kuona-aineita



  • Hyppiminen tuottaa kehoon endorfiineja, jotka rentouttavat sekä vähentävät stressiä ja huolehtimista. Hyppelyn pitäisi siis tuoda hyvä, positiivinen mieli!

  • Hyppiminen auttaa parantamaan koordinaatiota, tasapainoa ja refleksejä



hyppy, hyppynaru, nainen, hyppää, hyppyskä, ilo, hauska, vartalo, fitness, fit, urheilu,

Tervetuloa mukaani hyppyhaasteeseen! 



Olisi ihana, jos voisitte täällä tai facebookissa kertoa kuinka teidän hyppelyt sujuvat 😊  



Päivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti